Friday, 9 May 2014

Resepi cheesecake biskut by Cik Epal

Bahan-bahan :




Kalau nak lagi sedap, tukar dengan biskut HUP SENG Deluxe Crackers


1. Cream cheese 250g
2.  1/2 tin susu pekat
3.  Nestum
4. Biskut Hup Seng Deluxe Cracker
5. Susu segar Dutch Lady Low Fat



Cara-cara : 


1. Pukul cream cheese sampai lunyai guna stand mixer 
2. masukkan setengan tin susu pekat
3. Gaul sebati


4. Rendam biskut dengan susu segar Dutch Lady. Jangan rendam lama sangat yer. And kau jangan rendam satu-satu pulak ! Lambat kerja kau nanti.


5. Susun biskut-biskut yang di rendam tadi ke dalam dulang



6. Sapukan cream cheese dan susu pekat yang kita adunkan tadi atas susunan biskut 


7. Tabur nestum

8. Ulang step 4 hingga 6 dan tindih atas biskut-biskut yang telah disapu tadi untuk jadikan lapisan biskut. Ulang sehingga cream cheese habis.


9. Sejukkan dalam peti ais dan siap di hidang !

Btw, siapa Cik Epal? Meh kita usha blog dia http://cikepal06.blogspot.com/

Thanks for sharing this simple recipe Cik Epal yang comel lote ! Mmuahhh ! Kehkeh

No comments: